Пехарот на Единствениот

Пехарот на Единствениот

Овој пехар е изработен во Планините на победата, од метали добиени во света земја што никогаш не била освоена од војска. Тој ја симболизира нескршливата човечка волја и непоколебливоста пред лицето на опасноста.

Пехарот е 76 см долг. Направен е од сребро. Кога ќе се дознае победничката нација во ИО Светското Првенство, нејзиното име ќе биде изгравирано на сребрена плочка во основата на Пехарот на Единствениот. Потоа пехарот ќе биде поставен во витрина во Салата на Славата во канцеларијата на ИО.

Знакот на Шампионот

Сите членови на победничкиот национален тим ќе го добијат овој знак како подарок од Империјалниот монетарен двор.

Знакот на Шампионот е позлатен медал. На горната и на долната страна е напишано „Светски Шампион 2023”, а во центарот е изгравиран победничкиот Империјален Орел. Лентата на медалот е во боја на националното знаме на државата домаќин - Бугарија. Најдостојната награда за најдобрите играчи - Шампионите на Imperia Online.

Богатство за шампиони

Богатство за шампиони

Играчите од тимот шампион на Светското првенство 2023 помеѓу себе ќе поделат 25 500 000 привремени дијаманти како награда за достигнувањето.

Топ 10 од Светско првенство 2022

Топ 10 од Светско првенство 2022

Националните тимови на првите 10 држави на Светското првенство 2022 ќе добијат по 8 500 000 привремени дијаманти на тим, како награда за постигнатите резултати на претходниот турнир. Дијамантите ќе бидат додадени во Сојузната ризница на секој тим што се квалификувал, на почетокот на Групната фаза.

Финалист

Финалист

Само играчите од најдобрите 30 тимови кои ќе успеат да стигнат до Финалето ќе го добијат овој медал, ако не се квалификуваат за повисока титула.

Светски финалист 2023

Светски шампион 2023

Членовите на победничкиот национален тим ќе имаат чест да го носат највисокото одликување - Светски Шампион на Империја Онлајн.

Финалист

Сребрен медалист 2023

Овој медал им се доделува на членовите на тимот рангиран на второ место во Светското првенство на Империја Онлајн.

Финалист

Бронзен медалист 2023

Овој медал им се доделува на членовите на тимот рангиран на трето место во Светското првенство на на Империја Онлајн.